.

.

lauantai 18. tammikuuta 2014

Nizzan salaatti

Oon ihan fiiliksissä! Pitkästä aikaa "keksin" uuden ruokalajin, jota voisin tehdä! Miten voikaan saada hyvän mielen pienestä asiasta, jos joku asia onnistuu. 

Alunperin suunnitelmissa oli tehdä lounaaksi perus tonnikalasalaatti. Sitten mielikuvitus alkoi laukkaamaan ja mieleen tuli jääkaapissa pitkään olleet kaprikset. Kananmunia tietysti aina on kotona. Ajattelin, että voisin kokeilla Nizzan salaattia omana versiona, että saa käytettyä kaprikset, joille ei ole oikein meinannut löytyä käyttöä. 

Ikinä en ole siis itse tehnyt tai syönyt kyseistä salaattia, vaan nähnyt ehkä tv:ssä tai koulussa aikoinaan tehtävän. Rakas ystäväni Google auttoi minua taas ja luin muutamat reseptit Nizzan salaatista. 

Kuten muistinkin, salaattiin tulee tonnikalaa, kapriksia ja kananmunaa, mm. Ja vielä ihmeellisempää se että salaattiin kuuluu oleellisena osana vihreitä pitkiä papuja, joita meiltä tällä hetkellä löytyy pakastimesta!! Olin ostanut niitä juuri viime kauppareissulla kanakeittoa varten. Aivan uskomatonta! Sain siis kasaan Nizzan salaatin kotona löytyvistä tarpeista. Tosin salaattiin kuuluu vielä keitettyä perunaa ja anjovista, mutta ne ei olleet tarpeen ja en edes pidä anjoviksesta. Nautin suunnattomasti koota kauniita annoksia lautaselle. 

Tässä ohje minun versiooni Nizzan salaatista:

Rapeaa salaattia
Punasipulia
Tomaattia
Vihreitä pitkiä papuja (höyrytettynä tai keitettynä)
Kaprikisa
Tonnikalaa
Kananmunaa (1 per ruokailija)

Salaatin kastikkeeksi jokainen ruokailija voi laittaa oman maun mukaan oliiviöljyä ja punaviinietikkaa.

Aivan täydellinen ruoka kevyeksi ja ravitsevaksi lounaaksi tai vaikka illaliselle alkuruoaksi! Jota muuten meinaan ehkä tehdä seuraavan kerran kun teen illallista tietyille naisille. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti