.

.

tiistai 14. tammikuuta 2014

Lasagne al Forno



Tässä vihdoin se lupaamani juttu lasagnesta. Perusohjeet olen ottanut Aglio & Olio - kirjasta ja muokannut niitä tarvittaessa. Italialaiseen aitoon lasagneen tulee kaksi kastiketta. Lihakastiketta (Ragu), jonka ohje on edellisessä jutussa ja valkokastike. 

Tässä valkokastikkeen ohje pääpiirteittäin: 1l maitoa, 100 g voita, 1 dl vehnäjauhoja, muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa. Kastike ei saa olla liian paksua, ettei lasagnesta tule raskasta. Varo myös laittamasta liikaa muskottia.

Aloita sitten lasagnen kokoaminen voideltuun vuokaan. Aloita kummalla tahansa kastiketta. Raasta aina valkokastikkeen päälle parmesaania. Tee korkeintaan kuusi (6) kerrosta. Jätä päällimmäiseksi lihakastike ja viiru valkokastiketta. Raasta paljon parmesaania ja lisää voi nokareita.

Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Valmis lihakastike, joka on hautunut monta tuntia.

Valmis valkokastike.

Kokoaminen aloitettu lihakastikkeesta.

Valkokastikkeen päälle on raastettu parmesaania.

Lasagne menossa uuniin. Päällä voita ja parmesaania.

Valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti