Pitkän hiljaiselon jälkeen ajattelin palata taas elävien kirjoihin. Koko kesän kestänyt väsymys on verottanut bloggausintoani. Jospa pimeät ja koleat syyssäät antaisivat taas motivaation kirjoittamiseen.
Kesän aikana on kertynyt paljon valokuvia tekemistäni herkuista ja kasvimaasta ja sen sadosta, mutta en ole saanut niitä tänne blogiin asti. Ja voi olla, etten kaikkia kuvia selityksineen tänne tule koskaan laittamaan, sillä uutta materiaalia tulee jatkuvasti.
Tässä tulee "parhaita paloja" kesältä:
|
Sipulimaa juuri kitkettynä ja kasteltuna kesäkuussa. Sipulit alkoivat kellastua jo heinäkuussa, joten nostettiin maasta kuivumaan heinäkuun lopulla. Ilmeisesti kyseessä liian aikaiseen varsien kellastumiseen on ollut tuholainen nimeltaan sipulikärpänen. Sato saatiin pelastettua, vaikka sipulit eivät kasvaneetkaan kovin suuriksi. |
|
Herneet kasvoivat suuriksi. Pakkaseen saatiin monta rasiaa oman maan herneitä talveksi. |
|
Porkkanamaa kesäkuussa. Suuri sato ja porkkanat ovat maukkaita! |
|
Ensimmäinen sato kurkuista. Nyt elokuussa tulee vielä lisää muutama. |
|
Pavekekurkkuja. Kolmas sato jo tulossa vaikka on näyttänyt monesti siltä, että kurkku on jo kuollut. |
|
Oman maan satoa. |
|
Salaattia kasvihuoneessa. |
|
Pakastin hajosi ja sulaneille leiville piti keksiä nopeaa käyttöä. Uunileivät: ruisleivän täytteenä tonnikalaa, sipulia, chiliä ja valkosipulimajoneesia. Paahtoleivän täytteenä tomaatti-mozzarella-basilika-oliiviöljy seos ja parmesanlastua. |
|
Horiatiki. Torilta ostettu paikallisten viljelijöiden tomaattia, kurkkua ja sipulia. Kauppahallista kreikkalaista fetaa ja oliiveja ja paikallisen leipomon tuoretta leipää. Melkein niin kuin Kreikassa! |
|
Lihapullat napolilaisittain. Ohje Sikke Sumarin, joka on muuten yksi esikuvistani. |
|
Lihapullat paistettiin ensin oliiviöjyssä. |
|
Lettuja ja itsetehtyä Mansikka-basilikasorbettia. |
|
Mitä kaapista löytyy tonnikalasalaatti. Suunnittelematon ruoka on parasta! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti