.

.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ihana lounasseura, ihana spaghetti!

Tänään tein lounaaksi spaghettia tomaatti-linssikastikkeessa. Linssejä en ole tällä tavoin vielä käyttänyt, mutta oli kokeilemisen arvoista. Kastiketta haudutin noin tunnin. Ystäväni sattui juuri lounasikaan käymään ja kysyin halusiko hän syödä. Pasta on helppo ruoka lisätä ruokailijoiden lisääntyessä, varsinkin kun en ollut vielä ehtinyt laittaa pastaa kiehumaan. Lisäsin spaghettia yhdelle ja kastikkeen määrä oli juuri sopiva pastan määrään nähden.

Pastan määrä on helppo laskea: 1:10:100 eli yhtä henkeä kohden litra vettä, 10 g suolaa, 100 g raakaa kuivapastaa. Alkuruoaksi riittää 75 g per ruokailija. Vesi keitetään kiehuvaksi, lisätään suola ja pasta. Keitetään pasta al denteksi eli ei liian kypsä! Pasta laadusta riippuen 7-12 min. Kastiketta lisätään keitettyyn pastaan juuri sen verran, että pasta maustuu. Pasta ei saa uida kastikkeessa! Näin syntyy pastaa italialaisella tavalla.

Aterian kruunaa tietysti vasta raastettu parmesaani.

Yksinkertaista, hyvää arkiruokaa. Maistui jopa yksivuotiaalle!

Ohje:

Valkosipulia
Sipulia
Porkkanaa raasteena
Tomaattimurskaa
Vettä
Suolaa
Pippuria
Vihreitä linssejä

Freesaa oliiviöljyssä sipulit ja porkkana, lisää tomaattimurska. Hauduta puoli tuntia. Lisää linssit ja keitä kunnes pehmeitä. Linssejä voi liottaa kylmässä vedessä n. tunnin niin kypsyy nopeammin. Mausta suolalla ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti