.

.

torstai 5. helmikuuta 2015

Pastaa pastaa ja pastaa

Rakastan pastaa. Siispä meillä sitä syödään usein. (ei ehkä kannattaisi) Tässä viimeisimpiä pasta ruokia kuvine ja resepteineen.


Pastaa kasviksilla, mozzarellalla ja yrtti-valkosipuliöljyllä
(neljälle)

300-400 g pastaa 
kasviksia (esim. tomaattia, paprikaa ja sipulia)
suolaa ja pippuria
mozzarella juustoa

0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
tuoreita yrttejä kuten basilikaa ja lehtipersiljaa
suolaa

Pilko ja freesaa kasvikset. Jos käytät tomaattia, lisää se viimeiseksi. Mausta suolla ja pippurilla. Keitä pasta. Tee yrttiöljy: yhdistä yrtit, öljy ja valkosipulit ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Säästä pastan keitinvettä jos pasta jää liian kuivaksi. Yhdistä pasta, kasvikset ja yrttiöljy. Annostele lautasille ja laita annosten päälle kuutioidut juustot.





Pasta Carbonara
(3-4 hlö)

300 g pastaa
1 pkt (170 g) american pekonia silputtuna
1 sipuli
pippuria ja suolaa
3 kananmunaa

Keitä pasta. Paista sipuli ja pekoni. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Yhdistä pasta ja pekoni-sipuli. Älä enää tässä vaiheessa pidä kuumalla levyllä. Lisää munat ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa lautasille ja raasta päälle parmesaania. Niin hyvää ilman kermaa!



Linssi-rusina lasagne

Linssikastike:

2 dl vihreitä kuivattuja linssejä
1 tlk tomaattimurskaa
3 porkkanaa raastettuna
1 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
kourallinen rusinoita (tai kaksi jos haluaa)
2 lihaliemikuutiota
pippuria ja suolaa

Liota linssejä tunti. Freesaa sipulit ja porkkanaraaste reilussa oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja lihaliemikuutiot. Laita sekaan rusinat, linssit ja vettä (linssit imevät kypsyessään). Hauduta kannen alla kunnes linssit ovat pehmeitä. Maista ja mausta jos tarvitsee. 

Valkokastiketta (ohjelöytyy jo aiemmin blogistani)
voita, jauhoja, maitoa, valkopippuria, suolaa ja muskottipähkinää

Kasaa lasagne. Aloita kastikkeilla. Joka väliin molempia kastikkeita, ensin tomaattikastikketta sitten valkokastiketta. Raasta joka väliin parmesaania. Jätä pinnalle molempia kastikkeita, Valkokastiketta saa olla reilusti. Raasta lopuksi päälle parmesaania ja paista 200 asteessa noin 40 min.
Ihan mieletön suolaisen ja makean yhdistelmä! Tämä resepti on aivan omani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti