.

.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Välillä jotain uutta - kikherneistä

Viime kerrasta onkin aikaa! Nyt ajattelin kerrankin päivittää blogia, kun kerrankin on jotain uutta. Päivän pääraaka-aineena oli kikherneet. Yleensä teen niistä tomaattisen kastikkeen joko riisin tai pastan kanssa. Juuri viime viikolla tein pasta kastikkeen, joten halusin jotain uutta. Lähdin selaamaan ohjeita netistä. Ja muistinkin aiemmin nähneeni ohjeen kikhernepihveistä. Päätin siis kokeilla niitä. 

Perus rungon katsoin netistä, mutta sovelsin sen itselleni sopivaksi. Tässä se tulee:

(huom! määrät ovat arvioita ja suuntaa antavia, itse en mitannut, kuin herneet.)

2,5 dl kuivia kikherneitä
kasvislientä

100 g fetaa
pala inkivääriä
3 kynttä valkosipulia
1 rkl tulista chilikastiketta
suolaa
2 kananmunaa
3/4 dl korppujauhoja
1 dl vettä

- huuhtele ja liota herneitä yön yli. Keitä seuraavana päivänä pehmeiksi  kasvisliemessä noin 60 min
- soseuta valutetut kikherneet ja lisää feta, kun herneet hieman jäähtyneet, ettei juusto sula. Soseuta juusto joukkoon. Itse käytin perunasurvinta, massan ei tarvitse olla aivan tasaista
- raasta inkivääri ja valkosipuli joukkoon, lisää suolaa ja chilikastike
- lisää kananmunat, korppujauhot ja vesi
- sekoita hyvin ja anna vetäytyä hetki
- paista pieniä pihvejä oliiviöljyssä kuumalla pannulla





Pakko vielä mainita tuosta paistinpannusta. Se on uusin ja aikoihin paras hankinta keittiöön! Kannatti maksaa hieman enemmin. Kyllä on hintansa väärti. Pannu on siis OBH Nordican Ecokitchen Keraaminen pannu. Toimii! Mikään ei pala tai ota kiinni ja paistojälki on täydellinen. Ruoanlaitto on välineurheilua. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti