.

.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Linssisalaattia ja kuppikakkuja.

Nyt on taas sopiva aika kirjoittaa. Poika nukkuu ja odotan miestä saapuvaksi töistä. Taustalla soi Karen Davisin Yeshua - albumi. Päivitän nyt muutaman reseptin tänne menneeltä parilta viikolta. 

Kesä on tullut ja kasvit kasvaa kasvimaalla ja parvekkeella. Mikä ihanuus ottaa tuoreita yrttejä suoraan parvekkeelta! Kuten jo ensimmäisessä kirjoituksessani kerroin, uusi tuttavuus on vihreät linssit. Tämä ruoka kuuluu taas niihin mitä kaapista löytyy-ruokiin. Ja yleensä niistä tuleekin kaikkein parhaita! Salaisuus ehkä piilee siinä, kun ei suunnittele liikaa etukäteen. Tämä pätee myös moneen muuhun asiaan! Eli siis kaapissa oli linssejä, jääkaapissa perunaa ja porkkanaa. Tässä resepti, jonka itse olen koonnut ja josta olen niin ylpeä, että ajattelin tarjota sitä joskus vieraille:

Linssi-juuressalaatti
(huom. määrät puuttuvat, koska ne tulee näppituntumalla ja riippuen ruokailijoiden määrästä, jos kaipaat tarkempia määriä, kerrothan!)

vihreitä linssejä (paketin ohjeen mukaan 1 dl/ruokailija)
kypsiä perunoita
kypsiä porkkanoita
kevätsipulia
herneen versoja
persiljaa (mikä tahansa tuoreyrtti käy, näitä sattui olemaan omalla parvekkeella)
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
sitruunamehua

Keitä linssit suolatussa vedessä. Kuutioi perunat ja porkkanat. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.




Tein myös elämäni ensimmäiset kuppikakut. Raparperit oli parhaimmillaan, joten muokkasin marjakuppikakun ohjetta niin, että korvasin marjat raparperilla. Hyviä tuli, mutta jostain syystä taikina kuohusi yli vuokien reunoista. Siksi en laita ohjetta. Seuraavat onnistuvat taatusti paremmin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti