.

.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Pullaa kolmella tavalla


Pullaa alkoi tehdä mieli ja jääkaapissakin sattui olemaan vanhaksi menevää maitoa ja tuorehiivaa, jotka pitäisi käyttää. Minusta ihan perus pulla on tylsää ja mautonta, joten laitan väliin maukkaat täytteet, voissa ja sokerissa ei säästellä. Tässä ohjeet peruspullataikinaan, jonka mukaan teen  ja täytteeseen. Osa raaka-aineiden määristä on suuntaa antavia, koska ohjeet näihin on vain päässäni. Tällä kertaa tein osan tavallisia pyöreitä pullia, joista seuraavalla viikolla tein laskiaispullia - täytteenä kermaa ja hilloa. Pakastan pullat tuoreena (jäähtyneenä) ja sulatan syötävän määrän kerrallaan, niin saa helposti ja nopeasti kuin tuoretta pullaa!

Pullataikina

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
50-100 g voita (sopiva palanen) sulatettuna
puolikarkeita tai erikoisvehnäjauhoja sopivasti kunnes taikina on sopivan kiinteää

Lämmitä maito, riippuen käytätkö tuorehiivaa, sekoita se käden lämpöiseen maitoon hyvin, kun taas kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja, sitten nesteeseen joka on hieman lämpimämpää kuin tuorehiivalle, että kuivahiiva herää. Lisää muut aineet ja jauhoja vähän kerrassaan samalla hyvin vaivaten, että tulee hyvä sitko. Taikina on hyvää kun irtoaa astiasta ja kädestä. Varo laittmasta liikaa jauhoja ettei taikinasta tule liian kovaa. Nostata taikina liinan tai kannen alla 30-45 min.

Kaakao-kanelitäyte

pehmeää voita
tummaa kaakaojauhetta
kanelia
sokeria vaniljasokeria

TAI

Vaniljatäyte

Tee kuten edellinen, mutta jätä pois kaneli ja kaakaojauhe ja laita hieman reilummin vaniljasokeria.

Sekoita tahnaksi ja levitä kaulitun pullataikinan päälle. Tee kuten korvapuustit.
Kohota hyvin pellillä ennen voitelua ja paistamista (+225 astetta).

Jätä pullat melko reilun kokoisiksi ja älä paista liian tummaksi, että pullasta tulee ihanan pehmeä ja maukas. Eihän kukaan tykkää kuivasta pullasta?

Pyöreät peruspullat

Vaniljapulla

Kaakao-kanelipulla







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti