.

.

torstai 14. toukokuuta 2015

Uutuuksia Meidän Keittiössä

Kaikkeen kyllästyy aikanaan. Kuten porkkanaan, perunaan ja kesäkurpitsaan. Tästä motivoituneina valitsimme kaupan kasvis osastolta muutaman uuden kasviksen. Tässäkin tilanteessa ystävämme google auttoi meitä ja antoi yksinkertaiset vinkit uusien kasvisten käsittelyyn ja valmistamiseen. Ja kappas, helppoa ja hyvää (taaskin)! Siis rohkeasti kokeilemaan uutta!



MYSKIKURPITSA (tai talvikurpitsa engl. butterneut squash)
Vaalea kuori, malto kirkkaan oranssi ja kova. Paras (ja helpoin) tapa kypsentää se on halkaista se, ottaa siemenet talteen ja paahtaa ne huuhtelemisen jälkeen pannulla ja käyttää esim salaattiin, Viipaloida, laittaa pellille viipaleet, päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria - > uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Paahtamiseen jälkeen kuoren saa irti helposti veitsellä tai lusikalla kovertamalla. Sen voi syödä sellaisenaan lisäkkeenä tai soseuttaa blenderillä keitoksi ja lisätä kermaa tai maitoa. Ihan mielettömän hyvää ja helppoa!

Tässä kuva keitosta:



MUNAKOISO. Tätä kasvista olen vierastanut. Sen valmistamista ja ehkä hieman makuakin. Monesti neuvotaan itkettämään viipaleet (suolaa pinnalle ja antaa "itkeä") ennen kypsentämistä. Jotenkin olen kokenut sen vaikeaksi. Siksi aloinkin etsiä neuvoja ja vinkkejä tarvitseeko niin välttämättä tehdä. No ei tarvitse! Hyvää ilman itketystä ja voi käyttää kuten kesäkurpitsaa esimerkiksi uunikasvisten lailla, padoissa tai paistoksissa. Muistaa maustaa vain hyvin suolalla ja pippurilla.



FENKOLI. Tämä on kaikkein uusin ja tuntemattomin kasvis minulle. Lopulta parhaat vinkit olivat tämänkin tyypin kohdalla aivan samat kuin edellisillä: viipaleiksi (myös vihreät tillimäiset lehdet voi ja kannattaa käyttää) pannulle tai uuniin, öljyä, suolaa ja pippuria. Itse käytin elämäni ensimmäisen fenkolini uunikasvisten joukossa, ehkä totutellessa uuteen makuun (joka on melko voimakas ja aniksen makuinen). Hyvää vaihtelua!

Tässä kuva uunikasviksista, ruoka voi olla maukasta ja kaunista, eikö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti