.

.

torstai 10. huhtikuuta 2014

Kevät!

Mitäs pidätte blogin uudesta ulkoasusta? Eilen illalla "löysin" työkalun, jolla saa vaikka minkälaisen ulkoasun blogille! Voi olla, että se muuttuu vielä tai ainakin muokkautuu. Vihdoin sain aikaiseksi istuutua koneen ääreen kirjoittamaan. Eilen siirsin kuvia kamerasta tietokoneelle mutta aikaa ei jäänyt muuhun. Arki on nimittäin aika hektistä! Nyt tulee sitten kerralla aika paljon juttua.

Aloitetaan vaikka siitä, kun viime bloggauksessa laitoin ohjeen kana-kookos-tomaatti-kastikkeesta ja kerroin siinä, että aioin vielä parannella sitä. Kerroin myös haluavani leipoa joskus Naan leipää. Viikko sitten leivoin sitä itse. Löysin hyvän reseptin netistä ja siitä tulikin hyvää. Resepti löytyy niinkin yksinkertaiselta sivustolta kuin pirkka.fi http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/22898-naan-leipa Kuvaa en älynnyt ottaa. Ja tässäpä paranneltu versio kanakastikkeesta:

400 g kanaa
1 tlk tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
punainen paprika
1 tuore chili
1 tlk kookosmaitoa
1 limen mehu
intialaista mausteseosta
suolaa






 Uusin ihastukseni on inkivääri. Tein (ihan ohjeen mukaan) porkkana-inkiväärikeittoa ja ihastuin! Ihana keväinen keitto ja raikas inkivääri. Tämän jälkeen meillä on ollut koko ajan inkivääriä jääkaapissa. Tekee myös smoothiesta herkkua. Ohje on kirjasta Safkaa maanantaista sunnuntaihin.


Neljälle alkuruokana:


6–7 porkkanaa

1 ½ sipulia

2 valkosipulinkynttä

pala (4 cm) tuoretta inkivääriä

pieni pala chiliä

1 rkl voita

1 dl valkoviiniä

n. 5 dl vettä

suolaa

1 dl kermaa



1. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli sekä inkivääri. Paloittele porkkanat ja sipulit ronskisti, leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja pilko puolet inkivääristä. Säästä toinen puoli inkivääristä keiton viimeistelyyn.

2. Kuumenna kattilassa nokare voita. Kuullota pilkottuja vihanneksia muutama minuutti, lisää valkoviini ja anna sihistä hetki. Lisää kattilaan sen verran vettä, että vihannekset peittyvät. Mausta suolalla ja keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä.

3. Ota mukillinen vihannesten keitinvettä talteen ja soseuta keittoainekset tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää seokseen keitinvettä.

4. Siirrä keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja kiehauta keitto uudelleen. Raasta kattilaan jäljelle jäänyt inkiväärinpala, tarkista suola.



Resepti: Hanna ja Alexander Gullichsen

Keiton päällä oleva valkoinen "kasa" on "fetajuustotahnaa" Kulhossa sekoitettu ranskankermaa, laadukasta täysrasvaista fetaa, valkosipulia hienonnettuna ja mustapippuria myllystä. Nam!




Seuraava resepti on peräisin ystävältäni. Hän teki tätä ruokaa kerran naisten illassa. Tästä on aikaa jo pari vuotta. Seiti on kala josta en pidä. Mutta tämä resepti on huippuhyvää! Sopii arkeen kuin juhlaankin ja lapsiperheen budjettiin.

Kalaa kreikkalaisittain

400 g seitiä tai alaskanseitiä (pakaste)
1 tlk tomaattimurskaa
3-4 porkkanaa raastettuna (karkeaa)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan enemmän tai vähemmän) 
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria 

Lisäkkeeksi: Keitettyä perunaa, voita ja suolaa

Freesaa öljyssä sipulit ja porkkana kunnes porkkana hieman pehmenee. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta pehmeäksi.
Kypsennä sulaneet seitifileet suolatussa vedessä keittäen noin 5 min. Lado kypsät fileet vuokaan ja kaada porkkana-tomaattikastike päälle.

Lisäke: Keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi pois kattilasta. Lisää hieman suolaa myllystä ja muutama nokare voita (maun mukaan). Laita kansi päälle ja ravistele hieman, niin että perunat hieman hajoavat ja voi ja suola sekoittuvat. Kaada tarjoiluastiaan. Niin yksinkertaista mutta niin hyvää!

Näin käy välillä, väänsin kuorimaveitsen mutkalle! Onneksi oli toinen...


 

Tässä vielä vähän kuvia taimista. Viime vuodesta opittu sen verran, että siemenet laitettu itämään ajoissa. Nyt ovat jo hyvän kokoisia! Tänä kesänä puutarha on omalla pihalla!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti