Jonkin aikaa olen ollut turhautunut siitä, että en keksi mitään uutta ruokalajia. Tuntuu että syömme samoja ruokia viikosta toiseen. Eilen illalla sain idean saunassa tehdä lindströminpihvejä. Käytin siis puhveihin pari päivää sitten keitetyt punajuuret. Raastoin ne ja maustoin punaviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Muuten tein perus mureketaikinan. Lisukkeeksi tein haudutettua sipulia, keitetyt perunat, salaattia ja eiliseltä ruolta jääneestä perunasta ekstrana pienen perunasalaatin. Pihvit olivat erittäin mehukkaita ja haudutettu sipuli kruunasi aterian.
Lindströmin pihvit
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1/2 dl vettä
suolaa
pippuria
punajuuriraastetta (3 punajuurta) punaviinietikkaa, 1 tl sokeria, suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita käsin. Anna vetäytyä hetki. Muotoile pihvejä ja paista öljyssä pannulla.
Haudutettu sipuli
(kahdelle)
6 pientä sipulia
siirappia
suolaa
Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Paista miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää maun mukaan suolaa ja siirappia ja anna hautua kannen alla, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Perunasalaatti Katrin tapaan
Keitettyä perunaa
Valkosipulia
kapriksia
punaviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kuutioi peruna ja hienonna valkosipuli. Lisää muut aineet, sekoita ja anna maustua hetki kylmässä.
Perunasalaatti |
Valmis annos
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti